Nuffnang Ads

Sunday, March 31, 2013

kenduri kawen lagi :)

jom kita g Melaka... Ayah angkat suamiku punyer kenduri.. ops bukan ayah angkat.. anak dia yg kawen.. apa statement aku berbelit2 ni.. hehehee...

yg pasti meriah la... ayah angkat hubby aku seorang kontraktor.. memang umah besar la.. dan yg pasti makanan kenduri memang sedap..

Abis kenduri tu.. memang cuaca panas sangat... jom pekena Coconut Shake Klebang.. memang sedap.. hubby beli 1 jer takut xsedap.. last2 Qari yg minum sorang.. nak turun beli lagi, tgk queue panjang, xjadi la.. memang sedap la... :)

stok buah kelapa :) 

Pilihan Raya akan menjelma...

sian hubby queue sorang2.. coz ada budak xmo turun keta.. :P


tengok tu buat muka nakal...

mama yg terlebih sudah.. muka hepi dapat minum air kelapa & coconut shake.. legaaa tekak dengan cuaca panas.. :P

Tuesday, March 26, 2013

Posing2 wit anak terchenta :)

kebetulan, sabtu xda class.. Then, hubby kena dtg opis jap, sebab nak prepare barang2 yg hendak bawa ke outstation nanti..

Sementara tunggu hubby abis keja.. posing2 jap dalam keta....



Friday, March 22, 2013

Golden Palm Tree

16hb Mac 2013 (Sabtu)..

Tak dapat nak digambarkan keseronokan hubby nak bawa kami sekeluarga vacation kat Palm Tree Resort Gold Coast Sepang.. fuhhh.. Tu diaaa berbelit2 nak sebut panjang sangat nama tempat ni..... kui3...

Korang pergi la... memang best.. Romantika wa cakap lu.. kui3...

Tapi, hubby aku tak suka kerana... hubby aku kaki jalan.. dia kata kalo orang yg jenis suka dok dalam bilik nak romen2 ker.. opsss... nak romantik dengan insan yang tersayang.. hubby/wife je boleh ok.. yg pasangan cintan cintun bertaubat la k... hehehee.. jangan marah...

orang yang suka kaki pancing, mmg sesuai la bercuti di sini.. hubby xsuka memancing.. pancing kat pasar jer la dia suka.. heheheee:P

Tapi, aku ni kan jiwa tersentap a.k.a. jiwa lembut.. auwwww.. aku memang suka tempat ni.. sangat2 romantik ok... yg best Romantika Yusry & Lisa buat kat Golden Palm la xsalah aku.. tengok iklan dia la.. Hari Selasa ni kiash loving couple Yusry & Lisa.. kita nantikan encem boy & cute girl... suka sangat pasangan ni.. kalo dapat anak, mesti sangat2 comeiii.. :)

korang tengok gambar jer la.. xtaw nak cerita kegembiraan aku... yg bestnya, korang boleh bermalam sini, dinner boleh makan kat medan selera ikan bakar kat bagan lalang, tak jauh drp hotel ok... bawa family ramai memang best.. next plan, boleh la bawa family... apa kata celebrate birthday hubby & ibu buat kat sana adik2 ku sekalian... hehehee:P kumpul duit drp sekarang ok.. :P

jom ushar2 gambar for sharing.. :P

Nape jauh sangat duduk dari abah.. Qari muka bad mood coz baru bangun tdo...

sampai jer sini, jangan terus masuk kanan ke arah hotel tu.. masuk kiri, ada bridge, after bridge parking sebelah kanan.. kat situ, tunggu golf car untuk pergi ke Golden Palm Tree... kalo larat nak jalan kaki silakan.. jauh tu beb.. hehehee:P

bad mood :P

dapat nek golf car, muka Qari baru ada happy :P

yiihaaaa.. dah masuk bilik... ni balcony hotel.. best tu, malam2 boleh santai hirup udara segar... then nak romantik, letak candle.. tp aku rasa, letak candle, sekejap jer coz angin laut kuat la malam2.. hehee:P



cantikkan view dari balcony bilik..:P

interpremmmmm :P


Ruang study..

Sebenarnya bukan ruang study la.. yg bestnya nak order makanan @ minuman drp chef terkenal dlm palm tree ni, guna remote tekan jer channel dlm tv ni jer.. jakun kan.. aku pun jakun.. hahahaa:P


suka tengok bekas isi set cawan ni.. nampak kemas jer tertutup.. :)

Jom jalan2 pusing kawasan Golden Palm Tree naik Golf Car yang telah disediakan..

Nak jalan kaki boleh, sila guna laluan pejalan kaki.. sebab ada cover insurans ok.. kalo korang berjalan luar drp pejalan kaki, bahaya coz golf car ulang alik amik passenger.. pergghhh .. panjang lebar aku huraikan.. hahaha





cantik kan suasana bilik dia.. romantikkkk sesangatttt :*



Tapi, kolam kat Golden Palm Tree Sepang kalo amik posisi gambar yg betul, nampak kolam ni macam cantum @ melekat dengan laut ok.. very nice :P



swimming pool dia kecik ok... kalo orang ramai, nak mandi pun sempit.. kebetulan kami pergi memang weekend... so, memang ramai orang..



cantik kan pandangan dari atas.. pandangan dari SPA..

Syukur Al-Hamdulillah dikurniakan keluarga bahagia..

Ya Allah. ku mohon agar panjangkan kebahagian kami hingga ke akhir hayat kami...






cantikkan view dia...

jomm rehat2 kan diri anda..







ok Gud Nitez... jom kita dinner :)






Saturday, March 2, 2013

Penang Butterfly Farm :)

27 Februari 2013...

Pagi ada checkup Qari di Hospital Seberang jaya tempat adik ipar keja.. 28/2 Qari akan berkhatan di Hospital Kepala Batas... so, b4 Qari kena berkhatan & akan seminggu terbaring jer disebabkan sunat.. apa kata bawa anak tercinta Qari berjalan2 dulu.. yiiihaaa.. g Butterfly Farm dekat2 dgn Batu Feringgi...

Masuk RM18 / adult & RM9 /Child (4-12 tahun).. disebabkan Qari suka tersengih, aunty yg jaga kaunter tu bagi free utk qari masuk.. saving RM9 .. hehehee:P

boleh tahan besar gak tmpt ni... yg pasti terlalu byk rama2 ok...

mmg best la masuk Butterfly Farm.. jom sharing2 pic jer :) indahnya kekuasaan Allah SWT



video


Qari wit mak tok :)

mama pose perasan ok sampai muntah hijau.. heheee:P


Telur/Kepompong - Ulat Beluncas - Rama2

Rama2 dok tangan mak :)



i love u :*


indahnya kekuasaan Allah SWT

ulat gonggok gergasi.. scary gilakkk aku tgk.. yg pasti Qari takut la.. hehee:P

serupa & seiras.. mak & son :)

Qari asik pegang kepala coz Qari geli butterfly hinggap atas kepala Qari la.. hehee:P




movie show :)


video

seriyessslee mmg cantik sgt tmpt ni :)






insect original yg diawet.. kesian tgk gak.. itula lumrah kehidupan.. huhuuu




spesis rama2 di dunia :)



gambar curik.. mahal kan harga rama2 yg telah diawet.. beratus2 price dia... sbnrnya xblh tangkap gmbr, suka-suki jer aku ni.. kui3.. jgn mare nyerr :P