Nuffnang Ads

Friday, July 26, 2013

Selamat Berpuasa 2013

Assalammualaikum.. Selamat Berpuasa kepada semua.. semua org hapdet makanan Berbuka Puasa.. Tapi, xtau aku terasa sgt malas nak hapdet.. nk tangkap gambar, memang xdapat la kalo nak berbuka.. abis ipad anak aku pegang... terpaksa la bagi Qari agar dia xkaco aku makan berbuka dengan amannya.. hehehee:P

Wednesday, July 17, 2013

Keborosan Melampau...

Aku rasa aku ni kena berubattt la... korang jangan pk yg bukan2 plak.. maksud aku berubat benda lain.. bulan2 posa ni, setan kena ikat.. tapi, nafsu keborosan aku tetap terserlah.. aiyaaaa.. huhuuu

Berubat agar keimanan aku kuat daripada godaan nafsu keborosan yg sangat2 melampauuuu.. huhuuuu

Mana taknya.. sekarang ni aku ni jenis pesen membeli guna on9 jer.. nama teknologi di hujung jari anda... dari rambut ke kaki pakai on9.. opss.. kaki/kasut tak online coz aku risau ketat @ longgar kaki ni.. hehehe..

Aku rasa tahun ni jer aku dah beli macam2 handbag & baju raya.. what ??? belum puasa baju raya dah beli awal.. hahahahah.. lepas raya nanti baru aku share baju raya ok.. xsurprise nak tunjuk baju raya awal2.. hehehee :D

Aku ni penggemar handbag dan pengumpul handbag... tapi banyak2 handbag.. yg tang satu ni la aku suka pakai... handbag leather kat bawah ni..  coz dia memang sangat2 tahan.. mmg berbaloi aku beli... aku beli on9 gak.. hehehe:P Hubby geleng kepala jer la... xpa duit aku, hubby xkaco la.. hehehee.. mintak ampun memboros plak.. kui3


Macam ni la yg aku beli.. memang berbaloi dengan ketahanan dia.. 
Aku pakai nak setahun dah.. still nampak macam baru...

Nak tau kenapa aku suka beli on9 coz penjual handbag ni aku kenai dia.. so, selamat tanpa was2.. Coach yg dia jual memang murah dari pasaran & original (Makesure korang semua kenal penjual dia, jangan men transfer duit jer.. nanti lesapp duit korang).. kalo g butik coach memang mahal gilak lagi laa... aku tengok material dia sama jer...

Dulu aku suka shopping handbag kat SOGO.. tapi byk2 handbag sogo yg aku ada semua xtahan.. xsampai setahun, dah nampak tercalit n terkoyak kulit dia.. xtau la ori ke x handbag sogo ni.. aku takut made in japan jer yg byk jual di pasaran, yg nampak mcm ori tapi klon gred AA.. macam2 la aku dengar orang cakap.. so, now aku dah xmau terpengaruh dengan handbag di Sogo lagi.. beli mahal2 tapi xtahan...

Ada satu handbag aku yg tahan guess aku beli kat butik guess di klcc.. dah masuk 6 tahun aku pakai, memang tahan.. handbag ni aku beli utk hantaran kawen aku.. memang tahan.. dan aku percaya butik di klcc, ori.. hehehehee.. jangan marah ok.. aku just bagi pendapat sebagai pengguna... xmau tertipu, beli mahal tapi tahan sekejap jer.. membazir ok..

tapi, baru2 ni aku ada beli on9 lagi.. website yg sama gak.. kali ni memang aku rasa mcm xmau plak yg handbag aku beli ni... disebabkan, dalam internet aku tengok berkenan sungguh, terus bankin.. then, bila dah sampai umah.. Aiyakkk.. kecikkk.. ipad Mini xblh masuk... padan muka aku xtgk size dia dulu... berkenan terus beli jer tanpa usul periksa dulu.. huhuuu

Aku memang cadang nak handbag comeiii2 jer utk raya tahun ni disebabkan aku ni perangai kalo hb besar, lagi aku nak isi macam2 sampai berat macam batu.. ni nasib bek anak dah besar, xperlu nak letak bagai pampers @ susu.. kalo anak kecik aku suka pakai hb jenis tote.. senang nak letak susu & pampers...

so, kali ini anak dah besar.. nak ubah citarasa pakai hb kecik.. tapi, ini la balasannya... Kecikkkk... itula padan muka, dalam screenshot jual hb tu dah tulis saiz, tapi aku ni pesenn xnak amik ruler ukur sndiri.. ni la padahnya.. Nak bagi orang syg.. Nak pakai sndiri, macam xbest la plak sebab kecik bebenor..

so, sape2 nak beli aku jual murah... ini beg yg aku idam2 dihujung jari.. Tak tertahan dgn godaan... nasib bek aku tergoda Coach jer.. kalo tergodaa gucci, channel, dior.. mau tercenggang & panas telinga jap dgn leteran hubby.. hahahaa... Tapi bang, jangan risau.. syg membeli tidak la melampau.. kata org ikut ukur badan sndiri a.k.a ikut kemampuan nak beli.. Handbag yg aku baru beli, kalo aku ada anak perempuan, boleh la pass kat anak.. nak bg free kat orang, rasa xbest plak.. sebab aku beli mahal tu..


ada sape2 nak tak, aku jual.. xpernah pakai lagi.. gerenti ori & baru..


Tuesday, July 9, 2013

Selamat Menjalani Ibadah Puasa :)


Karnival Sukan PASTI As-Syakirin Semenyih

Assalammualaikum semua..

07/07/2013 (Ahad) : Karnival Sukan Tahunan PASTI As-Syakirin Semenyih...

Pagi2 Qari dah bangun awal... Qari bersemangat sungguh nak pergi bersukan jumpa kawan2... Jom kita tengok gambar betapa seronoknya budak2 di dalam Tadika PASTI... Tadika PASTI Semenyih ni yg bagusnya kerana kesabaran cikgu2 mengajar budak2... Aku tau Qari seronok di Pasti kerana, kalau aku cakap tido awal esok nak g PASTI.. memang qari suka sangat g Tadika.. walaupun kekadang ponteng gak ikut mama g kursus @ bawa g opis kerana ibuku g Sarawak @ ke mana2.. Syukur Al-Hamdulillah memiliki bos yg baik hati & memahami...

Queue untuk menentukan kumpulan masing2...

ibu bapa dah berkumpul di khemah utk menyaksikan anak2 beraksi menunjukkan bakat masing2.. hehee:D

Qari 4 tahun dapat main 2 games jer iaitu bawa bola pingpong & isi air dalam botol... 
Budak 5 tahun untung dapat main banyak games :)

Sebelum bermula sukan, ramai2 membaca surah & menyanyikan Lagu Pasti...




video





Group umur 4 & 5 tahun campur utk sukan bawa Bola Pingpong dengan sudu...

Aku terpandang ada budak comeiii.. sempat lagi tu.. heheee :D


Yang bestnya ramai yg dtg memberi semangat utk qari berlari... hehee:P
Aku bersama2 ibu tersayang, makngah & Dyan Faiq






Jalan Ulat Gonggok Ibu... Acara Sukan keluarga plak :)



video

Seronoknya Qari makan bersama2 kawan2 :)


Sekian, syabas anak mama dah pandai berdikari... Al-Hamdulillah hantar Qari ke Tadika seawal 4 tahun... Qari lebih sayang menyayangi...

Monday, July 8, 2013

Puspanita Kebangsaan Tahun 2013

08 July 2013 (Isnin)

Aku antara warga jkr / kkr yg terpilih untuk ke Seminar Tahunan Puspanita di Puspanitapuri Putrajaya.. Pergi & Balik bas ada disediakan dan berkumpul di depan Dewan KKR.. Tapi, disebabkan Putrajaya dekat je dgn umah aku.. Kebetulan juga adik aku keja di Kementerian Pengajian Tinggi dekat dengan Pullman Hotel tu, minta tolong adik drop kat dewan Sri Endon Puspanitapuri tu.. Sampai awal la plak.. kul 7 pagi dah sampai tercegat kat situ.. Masa tu peniaga2 / seller yg datang utk jual macam2 barang.. baju la.. makanan la.. cadar la.. macam2 la.. Abis duit aku sat lg ni.. hehehee.. mana taknya pagi2 dh tercegat situ, adik aku masuk keja kul 7.30am, so kena ikut rentak dia la.. dia nak kejar punch card kan.. hehehee:P

Kul 8 aktiviti start 1 jam untuk aerobik panas2 kan badan dulu.. Ada instructor kat depan stage.. warm up kat court tennis.. Kawan2 yg nek bus xsampai2 lagi.. jammed kawan ku cakap..

Tapi, xpala.. Aku ni kan peramah orangnya.. hahahaaa.. dah jumpa kawan baru.. hehehee... Si sini, semua pakai baju purple.. baju seragam songket purple.. Tapi, aku xbeli baju seragam dia sebab aku jarang join event2 dia.. yg mana best jer aku join.. boleh lak gitu.. heheheee

So, memang tema puspanita mesti pakai baju purple... Apa lagi, umah baju purple semua tinggal kocik2 saiz, den ni kan dok membosar.. so, malam b4  aktiviti tu, p la cari baju t-shirt purple kat Tesco.. kelakar kan? hahaa :D


 Muka kebosanan kawan2 xsampai lagi... Cantik dewan ni.. 
Ramai sungguh .. seluruh Malaysia datang..

 Abaikan muka comot berpeluh baru lepas aerobik.. hehee:P


 
 
Jemputan Doktor Faiz.. yg dapat No.2 Angkasawan Negara tu,, :)
Gambar xclear, sebab aku zoom dari jauh..

Yg paling kelakar, kat situ ada buat ujian kesihatan.. Masa tu aku tgh baru nak timbang ujian kesihatan la.. then no Lucky Draw aku kena panggil... xsempat nak pakai kasut terus naik stage... dapat la bertentang mata dengan Dr Faiz... heheheee:P


Encem jumpa depan2.. hehehee:P


  Tak ramai nama yg naik untuk join sekali.. hehehee:P

 Abis awal... tapi kena tunggu adik aku balik 4.30.. sambil tu boleh usha2 apa yg nak beli.. abiskan duit jer.. kebetulan ada jual lelong tudung murah... abislaa... sekali adik aku pun terjebak gak.. hahahaaa:P