Nuffnang Ads

Thursday, July 28, 2011

Selamat Menyambut Jamuan Sempena Ramadhan di Opizz...

Bestnya tersusun makanan2 yg dibawa oleh semua staff2 dari BPP Utara & UTK... Bos pun bawa special menu gak.. Bos bawa spagetti Bolognese air tangan isteri tercinta.. Bestnya korang semua.. Jadi mesra kita semua.. Walaupun ada sengketa antara kita semua.. semua tidak menunjukkannya... i like :)
Syabas untuk kita semua.. Kita semua sudah mencapai Cemerlang Yg Positif.. :) 
Antara menu2 yg d sponsor oleh semua staff.. Terima kasih pada semua.. sungguh banyak makanan balance... Siap boleh tapau byk2 bawa balik umah.. Xpyh masak malam.. hehehee:P

 Ayam Goreng Kudin drpd Sal UTK


 Kari Daging drpd saya la... :)

sorila.. dah nak abis, baru ingat nak snap.. hehehee:P



Nasi Lemak & Sambal Udang dari saya..

Sori la hadiah APC belanja Nasi Lemak jer..
Duit APC dah terpakai byr duit class 
(Buat Final Project Tesis- asik ulang-alik KL ~ JB jer.. huwaaa)..
Nanti ada rezki lebih, saya belanja yg lain ok.. :)


Roti2 pelbagai jenis dari En. Norman UTK..

Pulut & Rendang Daging dari Kak Syariza..


Roti sandwich dari La Majid..



Ulam2 utk buat Pecal dari Sal UTK


 Sotong Kari dari Ekin..

 Kari Ikan Tongkol dari En. Hafiz..

Sayur Campur dari CT..


 Ikan Masin dari CT..


 Sambal Petai Udang dari En. Fuaddi...

 Puding Kek Sifon dari En. Firdaus..

 Antara menu2 Lunch..


 Buah2an.. ulam2.. sayur2an.. dari Kak Naisha..




Ketuk mengetuk di Dapur.. :)

Bestnya.. ari ni semua bawa makanan masing2.. kita buat potluck...

Menu aku, Daging Kari... Sori kawan2 kalo xsedap... Air tangan zura yang buat tau.. hehehee:P


Tetiba plan last minit order Nasi Lemak.. coz mcm sket sgt menu saya bawa.. hehehee:D Nasi Lemak order tau.. xsempat masak.. Alasan : MALAS.. Jangan ikut perangai saya yek.. hehehe:D


Semalam balik keja cdg nak tgk movie cter Takeshi Kinoshiro berlakon tu dgn kungfu terkenal tu... Tapi tiket lmbt plak.. mmg nak tgk walaupun lmbt.. Tapi, daging aku sape nak masak?? Daging xbeli lagi?? hehehee..


.. so, en suami pun ikutkan idea aku jer.. singgah Giant, beli bahan2 yg perlu dimasak..

Aku beli daging 1/2 kilo jer.. cukup ker?? Alamat xtau nak beli brapa kilo la... selalu masak hidangan yg kecil.. hidangan yg ramai, aku xpernah masak.. belasah jer la zura oii.. heheheee:D

... Qari bermalam umah nenek... xblh kaco ibu nak masak kari daging special.. Special ker?? Sian Qari bermalam umah nenek.. heheehhee:P


.. Balik dari Giant.. alamak dah kul 8.30++ .. saje jer nak masak utk en suami tersayang... masak lauk dulu utk dinner dulu sambil tgk Bang2 Boom... Settle dah dinner malam tu...



ayam tgh gelegak.. :)

Mula kan operasi menyediakan bahan .. blender semua bahan2 nya... cincang2.. hiris2.. etc.. Nak tau kul brapa aku start?? kul 10.30 malam mula.. dan 11.30 mlm.. selesai sudah kari daging aku.. heheheee:P




 Xsempat g pasar.. beli kat Giant jer daging ni.. hehehee:D



Bahan2 yang diperlukan :)


 Pakai santan Sawit.. Kurang Kolestrol...



 Rempah-ratus.. Cili.. Halia.. etc.. diblender semua


Terlebih tomato sudah.. i2 yg masam tu..
sori.. belasah masak jer kawan2.. hehehee:D

 Daging baru lepas rebus.. kasi bg lembut sket.. :D


 Tengah tumis bahan2 yg dicincang ...


Kari Daging dah siap.. sori la kawan2.. Masam la..

Terbubuh air asam jawa lebih plak.. coz lupa dah letak tomato sekali dlm tu... 
masam2... huhuhuuu:P

.. sian abg sayang teman kan aku masak.. Abg kata nak teman aku masak.. Tapi, abg tdo kat bilik kecil berhadapan dapur... Teman dari jauh la konon.. Rupanya dah terlelap.. sorang2 juga aku.. hahahaa:P Kalo ada Qari dpt memeriahkan periuk belanga kat dapur ni.. hehehee.. TQ abg sayang tetap temankan syg.. Luv u.. muuaahhss:-*


..................................................................................................

Pagi tadi just perhangat kan kari daging campur dgn santan... mlm tadi santan xletak lagi.. takut basi awal...





sedap ker ni??? hihiii


Wednesday, July 27, 2011

Monday, July 25, 2011

Rupanya byk lagi paper aku belum abis kan??

Alamak.. byk nya paper yg xamik lagi.. huwaaa... menyesal drop byk paper dulu.. kawan2 dah nak abis.. Aku bila lagi abis????  Ada 16 paper = 43 credit....


.. Itula zura, orang cuti bersalin satu sem jer.. ko bantai 1 tahun.. Mana nak abis cepat?? Padan muka aku... huwaa :((


.. kepada sahabat2 yg bermula nak buat part time degree.. make sure mempunyai ketahanan yg kental dan mental yg bagus... Jangan jadi macam aku, asik ponteng & drop jer... huhuuuu...


.. insyaallah abis nanti.. Usaha Tangga Kejayaan... 

Dating dengan En.Suami Tercinta...

tak da apa nak dikongsi.. just makan2 dgn abg tercayang... Stall biasa2 jer.. tapi set-up stall ni mmg cantik... Walaupun makanan dia boleh la layanzz... boleh makan la.. tapi, xda la sedap mana.. tapi, setup cantik.. selera kan jer la... hehehee:P






 Teh tarik Gelas Besar.. Aku suka cawan dia... hehee:P



Bukit Bendera (Penang Hill) & Batu Feringghi..

Cuti sakan weekend after balik dari VM kat Sg. Petani (Value Management).. Al-maklum xda class.. Lepas raya br class bermula semula.. bermula balik perjuangan ku sebagai.. isteri.. ibu.. student .. sahabat.. tanggungjawab ku sgt besar... xtertanggung rasanya kalo aku berfikiran negative... Aku mesti berfikiran positif.. Aku mesti memperjuangkan kehidupan ku.. Aku mesti dapat kan degree.. Aku mesti mengejar cita2 ku menjadi engineer pada masa akan datang.. insyaallah.. aku mesti bersemangat... chaiyuk2 Azura.. U can do it !!

Dah lama, xupdate blog.. Digi Broadband xclear kat Semenyih.. heheehee... Bila la UniFi nak masuk Semenyih??

Ada cter sket balik dari VM kt Sg Petani..

.. 21 July 2011 (Khamis)..

Plan2 nak men bowling xmenjadi gak.. class abis smpai kul 12.30 ++ am.. Plan nak men pagi khamis tu plak xmenjadi gak.. Bowling buka kul 12 tghari.. kami nak balik.. xdpt gak men bowling free.. Damn !! hahaaa:D xda rezki nak men free.. kluar duit sndiri la zura... hihiii:P

Plan punya plan mmg nak g Turun Georgetown g jejalan Batu Feringgi.. Posing sakan kami di pantai Batu Feringgi...




Zura..zura... ko ni berapa kali nak tgkp gmbr kat feri ni??? Hehehee:P.. sebenarnya aku mmg suka kluar keta ni nak posing bergmbr dgn kawan2 sekalian.. baru nmpk happening.. 

..yg kelakarnya, semua pandang kami jer.. nampak sgt la kami ni xpernah naik feri... (sedangkan ko zura dah byk kali nek.. dah mentua ku Penang.. hehehehee:P ) Seronok tgk kawan2 happy.. aku pun join sekali menghiburkan dan aku la plg sibuk nak interframe dlm kamera korang.. hehee:P 

.. Lagi best kami kluar menghirup udara laut drpd duk dlm keta, hirup udara air-cond kereta jer... masa ni la dpt peluang hirup udara laut yg terbentang luas kuasa Mu Ya Allah.. Cantiknya dan indah alam Mu.. J

 korang semua memang best.. sporting habis kita enjoy.. 
TQ sahabat... :)



Walaupun diri ku nampak gomok di gmbr.. 
Aku tetap mahu berposing.. hehehee:P


Paling xtahan .. plan2 kami sampai ke Bukit Bendera (Penang Hill).. xsangka kan?? Sampai juga aku nek atas tu.. dapat naik tren baru , yg baru lepas upgrade.. hehehee:P











 kak sya & ct berposing dlm tren :)




 Pandang dari atas.. Dah sampai puncak dah masa ni.. sejukk....













.. Mmg cepat smpai atas.. 5 minit jer... Kalo bawa Qari nek atas lg best.. nanti kita bawa abah yek Qari.. kita g satu family.. lg best...
.. sori Qari sayang.. Ibu xdpt bawa Qari sekali g Penang.. Takut Qari penat, nanti Qari mengamuk masa travel balik ke KL... sian kawan2 ibu nanti kalo xselesa jika Qari mengamuk.. Syukur Al-Hamdulillah Qari cool jer.. Qari mmg Good Boy....  Qari happy baby dlm keta.. Qari asik berkepit jer dgn ct.. Opss ct.. check doktor, mana tau ada apa2... hehehee:P.. TQ semua... 

.. Dah lepas berjalan sakan, g singgah beli jeruk plak kat belakang Komtar Penang plak.. mmg sedap.. nyummy~  Dah lama xpekena jeruk sbnrnya... hehee J

.. Tq kak Sya, Ct, Yuzi teman kan saya amik Qari kt umah mentua d Sg Dua... Qari kena dok umah mentua kat penang masa aku bengkel di Sg Petani coz nenek xblh jaga mu nak.. Nenek kena g Kuching jaga anak2 along.. Along g bercuti d Beijing... Bestnya along dpt g jejalan mcm tu.. bila la aku nak sampai ke sana?? Heheheee:P
... TQ semua yg menjaga Qari... syukur Al-Hamdulillah semua plan ku berjalan dengan lancar.. Terima Kasih pada mu Ya Allah memudahkan urusan ku...  Terima kasih pada semua.. Korang semua memang best.. sporting... J

Thursday, July 21, 2011

Satu Hati.. Satu Rasa.. Satu Jiwa..

Sahabat Sejati sentiasa di sisi,,pahit manis dalam perjuangan ditempuhi bersama... Perjuangan kita masih jauh sahabat.. 

Benar, Sahabat yang baik seumpama minyak wangi, kalau kita sentiasa bersamanya kita mampu mengambil manfaat.
Sahabat yang tidak baik seumpama tukang besi, kita turut terpalit dengan debu besi yang tidak menyenangkan itu.
Carilah sahabat yang mampu membawa kita ke arah kebaikan..




best friend forever (bff) 
tarikh lahir yg sama (5 December)

kemana dia pergi.. di situ i ada.. hehee:P



bff gak :)






kami berlima sentiasa bersama :)