Nuffnang Ads

Thursday, April 27, 2017

Tawaran Haji 1438 Hijrah Tahun 2017

Ya Allah... Sangat speechless.. Tak tau nak cakap apa.. Apabila dapat call daripada Tabung Haji bahawa diriku dan suami mendapat menjadi tetamu Allah... Berita yang paling gembira dalam hidupku..

Hanya menangis kegembiraan sahaja yg dpt aku luahkan..

Bersyukur kepada Allah SWT dengan limpah kurnianya yang tidak terhingga... Tahun ni diri ku & suamiku diberi berpeluang menjadi tetamu Mu Ya Allah... sebagai Duyufurrahman menunaikan Ibadah Haji bagi tahun 2017...

Allah.. Allahuakhbar... Semoga permudahkan urusan kami suami isteri iaitu urusan Haji kami mulai mendapat surat tawaran diterima hingga menunaikan Haji di Kota Suci Mekah dan Madinah.. Permudahkanlah dan sempurnakanlah ibadah ku mendapat Haji Mabrur...

Lindungilah kami sekeluarga daripada bahaya dan sentiasa murahi rezeki kami dan memberi kami kekayaan di Dunia & di Akhirat.... Semoga kami sekeluarga panjang umur & sihat walafiat & dilindungi oleh Mu Ya Allah..

Terima Kasih Banyak2 Ya Allah..

 
Surat Tawaran menjadi Duyufurrahman menunaikan Ibadah Haji bagi tahun 2017...

Selesai sudah menjalan ujian kesihatan & 3 dos kena injection.. 

sampai lebam n bengkak tangan kanan ku.. dugaan yg harus ku tempuh sebelum menunaikan Haji.. 

semoga permudahkan urusan diriku & suami ku di Tanah Suci Mekah & Madinah.. Permudahkan urusan ku dan berilah kami mendapat Haji Mabrur.. insyaallah AMin...

Ampun kan segala kesalahan kami di dunia dan di akhirat...

Kursus Intensif Haji pada 24 - 25 April 2017


Semoga kami mendapat flight last @ 2nd last untuk kami memilih menunaikan Haji Ifrad. Insyaallah...


Wednesday, April 26, 2017

Bandung Trip

Salam uols..

Kali ni trip ke Bandung indonesia bersama kawan2 & kakak adik je.. sian anak2 kena tinggal.. Along bawa baby Arash.. Arash mmg xblh tinggal.. rasanya hampir 1 dunia Arash ni ikut mama dia berjalan mengelilingi dunia.. rezeki baby Arash...
Trip kali ni memang shopping only diselit la juga tmpt menarik.. tp sempat jalan sekejap je.. sebab Bandung dilanda hujan.. huhuuuu

Gambar lagi byk drp story disebabkan Bandung Trip semua orang pernah pergi kot.. Almaklum tiket Tambang Murah ke Indonesia murah je.. heheheee.. Sekarang semua mampu g bercuti ke luar negara.... Insyaallah..

 



Dukacitanya kami berempat kena fly awal sehari disebabkan beli melalui agen.. so, berpisah plak dengan flight along & adik... nampaknya kitaorg tdo checkin seawal.. 



Keesokan harinya bertemu jua mereka...

Aku xingat la hotel apa ni tdo.. tapi hotel ni xda lif... memang penat nak kena mendaki nek tangga tingkat 3... tapi di kawasan bukit tinggi, so memang sejuk la tido...



kami bertujuh sahaja trip kali ni :)


 



Yang pasti nampak kegemukan aku kan... huwarghhhh




Makan adalah wajib untuk try di mana pun kita vacay..




Disebabkan along banyak sangat memborong untuk butik along, so owner belanja kami makan Nasi Padang.. sedappppp


Datang Bandung fames Kain Lace, Telekung, Perfume...


Hari ketiga, kawan2 ku semua nak g shoppig telekung lagi.. so, aku folo adik beradik g jejalan kat Tengkuban Perahu.. disebab kan baru lepas hujan, kami sampai memang kabus sungguh.. tapi Alhamdulilla, lama kelamaan kabus tu hilang juga.. so nampakla kesan tapak gunung berapi tu....

 

Indahnya kekuasaan Allah SWT..



 Arash adalah baby paling sporting.. xnangis & sentiasa senyum je nampak lesung pipit Arash..




 
Atas Puncak Tengkuban Perahu ni banyak jual2 souvenur & ada masjid...  

Last day di Bandung singgah beli roti yg fames tu...

Ok.. papai... nak balik ke tanahair tercinta...





❤️ Trip to Perth Again ❤️ 25 Dec - 31 Dec 2017 : Cuti-Cuti Perth Membawa Anak-Anak Kecik

❤️ Trip to Perth Again ❤️ 25 Dec - 31 Dec 2017

Assalammualaikum uols...

Wahhh lama dah akak tak bersiaran di blog.. Insyaallah jika ada kelapangan, akak akan aktif semula dengan blog.. akak akan curi masa juga utk sembang2 dlm blog... heheheee:D

Nanti akak share serba sedikit tentang percutian di Perth Australia... Akak edit picture dulu, nanti akak share ya.. muaahhhssss:-*

Percutian kami sekeluarga pada 25 Dec - 31 Dec 2016...



akak masuk dulu picture yg tempat menarik dulu yg wajib pergi dulu k.. nanti akak cter kemudian jalan cerita time akak free nanti k... muaahhss:-*

Tempat yg wajib korang pergi di Perth :


Emu Downs





Pinnacles





Lancelin




Lobster Shack, Cervantes


 
Fish & Chip kat Lobster Shack lagi sedap drp Kailis Freemantle

 
Ada byk aktiviti budak2 n ada playground.. so, mama & abah boleh menjamu selera dengan senang hati.. hehehee



Moore River

Moore River dimana pertemuan Sungai & Laut...


Cantikkan Kekuasaan Allah...

Caravan Parking




Busselton Jetty




Mandurah

Banyak rumah orang kaya2 kat tepi lautan.. 



Yanchep National Park

 



Augusta




Albany pun orang cakap cantik... Tapi masa tak sempat nak ke sana.. jauh gak nak kena drive sana... huhuuu



Cozy Road 

ada pantai cantik tau.. tapi xtau pantai apa...



Freemantle

 




Caversham Wildlife Park




Tempat Wajib Snap photo

Blue Boat House




Elizabeth Quay

Bell Tower 







Tempat yang wajib untuk makan2

Dec : Summer.. time ni musim buah cherry. sedap & manis sungguh...

Charcoal Chicken.. 

Lambs Ribs dia sedap & portion sangat banyak... Selalu tapau Lamb Ribs dia, boleh makan utk lunch & dinner.. Balik homestay masak nasi je...



Wajib untuk beli & bawa ke Malaysia :)




Wajib Shopping sebab murah compare Malaysia

 
Baju budak2 brand BONDS murah kt Perth 


Corelle sale time December 

Swarovski

Pandora


 
Beli perfume paling wajib kalo dtg perth.. heheeee


 
Souvenir kalo nak harga yang murah kena pergi ke Malaga



ETC yg menarik di shopping mall sana... 

Aku suka self service mcm ni.. Malaysia pun dah buat mcm ni gak...


ok sekian... nanti akak cter step by day ok.. heheeee