Nuffnang Ads

Saturday, April 18, 2015

Kenangan Manis Menunaikan Umrah bersama2 Keluarga & Anak2 Kecil April 2015 ~ 04/04/15

04/04/2015 (Sabtu) ~  Arrival

Sepatutnya flight berlepas kul 3 petang.. Tapi, terpaksa delay sebab Riyard dekat Arab Saudi berlaku ribut angin kat padang pasir... so, flight delay kul 8.45malam.. bayangkan dengan berpakaian ihram kena delay... dugaan Allah beri kepada hamba2nya..

Syukur Andalusia bagi voucher Burger King rm20/Sorang.. yg best Afiqah dapat gak.. hehee.. okla Alhamdulillah dapat dinner free.. hehehe 


Blh la santai2 makan whopper burger menghadap aeroplane tgh landing.. huhuu :)

Akhirnya flight yg ditunggu2 smpai jua.. yg best nya flight Saudi Arabian ada tv yg blh korg tgk mcm2 movie.. xla boring sgt dok lama dlm flight.. yg bestnya budak2 dapat souvenir dr stewardess.. qari dpt beg sekolah gmbr kartun plane & afiqah dpt selimut beg dia gmbr itik.. dlm beg qari ada mcm2 rupanya, ada kad, stokin, cover mata etc.. Aku xingat plak.. hehee

yeaaa.... plane dah sampai.. Aku dok barisan tengah sebaris dengan suami & anak2.. Saudi Arabian punya flight besar juga la... siap boleh layan movie macam2 cter..

Jomm kita kongsi gambar2 sambil aku cter ... hehee.. yg pasti bawa anak2 ke Umrah, siyesly xmenyusahkan.. rasa seronok dan sangat dipermudahkan oleh Allah SWT.. kita doa banyak2.. Insyaallah doa kita di Mecca mustajab kan.. Amin :)



Afiqah dah siap pakai baju putih gak... berkumpul di umah kakak ipar dulu :)


Sepupu2 Qari juga hantar kami ke KLIA.. 

Masa ni Qari belum pakai ihram lagi.. suami cakap nak pakai dalam flight nak dekat sampai nanti.. Almaklum delay kan... heheee

 
Cik Afiqah kita ni memang ratu air mata.. hehee
Tak suka orang lain pegang.. asik nak berkepit dgn mama dia je.. heheee

 
Kena nek tren dulu nak ke aeroplane.. :)
   
Dalam tren otw ke flight :)

Masa ni dah nak sampai Airport Jeddah.. Kaum Adam semua siap sedia pakai ihram.. termasuk Haji Kichi Abqariz :)

Airport Jeddah.. Masa ni menunggu Mutawif & jemaah yang lain utk melepasi imegresen.. 

selalunya kalo group family diutamakan dapat Q yg cepat.. lagi2 bawa anak lagi cepat dapat masuk.. 



Jadual Umrah kami :)





No comments:

Post a Comment

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D