Nuffnang Ads

Monday, May 11, 2015

Khasiat Lemon dalam Minuman Kesihatan Az-Zahra PIO

Salah satu keluarga dari buah jeruk adalah lemon. Dulu lemon banyak dikenal sebagai bahan makanan atau bumbu dari suatu masakan. Namun saat ini nyatanya buah ini memiliki banyak manfaat untuk kesehatan tubuh.

1. Menurun Berat Badan
Minum air lemon hangat yang dicampur dengan madu di saat perut kosong setiap pagi dapat menurunkan berat badan Anda. Hal ini terjadi kerana minuman ini mampu mengeluarkan racun dari dalam tubuh.


Aku telah mencuba, ternyata berkesan..

2. Menghilang Jerawat dan bintik2 hitam
Kerana buah ini tinggi akan sifat anti-bakteri di dalamnya, maka lemon dapat digunakan untuk menghilangkan bintik2 hitam dam mengubati jerawat.


3. Melawan Flu / selsema
Melawan Tingginya vitamin C di dalamnya membuat lemon dapat membantu melawan flu dan kahak.


4. Pelembab Kulit
Campuran minyak kelapa dan beberapa titis air lemon dan boleh Anda gunakan sebagai bahan pelembap kulit.


5. Memutihkan Gigi
Jika Anda ingin memutihkan gigi, campurlah air lemon dan baking soda lalu oleskan pada gigi. Kandungan bahan alami di dalamnya dapat mencerahkan gigi secara efektif. 


6. Menyihatkan Pencernaan
Lemon membantu meningkatkan gerakan peristaltik di perut sehingga dapat menyehatkan pencernaan.


7. Hilangkan Kelemumur
Air lemon juga bolrh Anda gunakan untuk kulit kepala kering dan kelemumur.

Itulah manfaat dari segarnya lemon untuk kesehatan tubuh Anda. Oleh kerana itu selalu sediakan buah ini di dapur Anda. 

khasiat dalam Minuman Az-Zahra PIO ternyata ada di dalamnya madu & lemon.. amalkan selalu, ternyata cepat turun berat badan disamping menurunkan kolestrol.. Sebelum amalkan perut ku buncit.. Setelah amalkan Al-Hamdulillah semakin slim & bertenagaNo comments:

Post a Comment

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D