Nuffnang Ads

Wednesday, April 26, 2017

❤️ Trip to Perth Again ❤️ 25 Dec - 31 Dec 2017 : Cuti-Cuti Perth Membawa Anak-Anak Kecik

❤️ Trip to Perth Again ❤️ 25 Dec - 31 Dec 2017

Assalammualaikum uols...

Wahhh lama dah akak tak bersiaran di blog.. Insyaallah jika ada kelapangan, akak akan aktif semula dengan blog.. akak akan curi masa juga utk sembang2 dlm blog... heheheee:D

Nanti akak share serba sedikit tentang percutian di Perth Australia... Akak edit picture dulu, nanti akak share ya.. muaahhhssss:-*

Percutian kami sekeluarga pada 25 Dec - 31 Dec 2016...



akak masuk dulu picture yg tempat menarik dulu yg wajib pergi dulu k.. nanti akak cter kemudian jalan cerita time akak free nanti k... muaahhss:-*

Tempat yg wajib korang pergi di Perth :


Emu Downs





Pinnacles





Lancelin




Lobster Shack, Cervantes


 
Fish & Chip kat Lobster Shack lagi sedap drp Kailis Freemantle

 
Ada byk aktiviti budak2 n ada playground.. so, mama & abah boleh menjamu selera dengan senang hati.. hehehee



Moore River

Moore River dimana pertemuan Sungai & Laut...


Cantikkan Kekuasaan Allah...

Caravan Parking




Busselton Jetty




Mandurah

Banyak rumah orang kaya2 kat tepi lautan.. 



Yanchep National Park

 



Augusta




Albany pun orang cakap cantik... Tapi masa tak sempat nak ke sana.. jauh gak nak kena drive sana... huhuuu



Cozy Road 

ada pantai cantik tau.. tapi xtau pantai apa...



Freemantle

 




Caversham Wildlife Park




Tempat Wajib Snap photo

Blue Boat House




Elizabeth Quay

Bell Tower 







Tempat yang wajib untuk makan2

Dec : Summer.. time ni musim buah cherry. sedap & manis sungguh...

Charcoal Chicken.. 

Lambs Ribs dia sedap & portion sangat banyak... Selalu tapau Lamb Ribs dia, boleh makan utk lunch & dinner.. Balik homestay masak nasi je...



Wajib untuk beli & bawa ke Malaysia :)




Wajib Shopping sebab murah compare Malaysia

 
Baju budak2 brand BONDS murah kt Perth 


Corelle sale time December 

Swarovski

Pandora


 
Beli perfume paling wajib kalo dtg perth.. heheeee


 
Souvenir kalo nak harga yang murah kena pergi ke Malaga



ETC yg menarik di shopping mall sana... 

Aku suka self service mcm ni.. Malaysia pun dah buat mcm ni gak...


ok sekian... nanti akak cter step by day ok.. heheeee

No comments:

Post a Comment

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D