Nuffnang Ads

Tuesday, May 10, 2011

Memori Berulang Kembali :) teringat zaman Sekolah Asrama dulu2..

video


Tingat zaman sekolah dulu... Plg best mkn pagi makan nasi lemak (sedap).. pastu g kelas.. smua mngantuk.. dagu dok atas meja.. buku buka luas2 cover muka dari nmpk cikgu (cover line nak membuta..) pastu cikgu salmiah.. aku ingat cikgu kimia ni yg xsuka aku ni.. almaklum.. time klas dia, aku tdo.. hihiii... then kalo time mlm mkn ikan jacket.. msing2 malas turun dwn mkn.. so kaya la cikgu jamil dgn hasil duit nasi lemak yg kitaorg beli berbungkus2.. :P winduuu2...

Mari la dgr story aku yg panjang jela..jelaa.. layan kan jer la k walaupun xbest mana kisah nya.. hahahaa:P

yg plg aku ingat masa aku form 5KA1, aku lemah sgt bahasa melayu.. aku pun heran gak aku lemah BM, maybe aku xminat kot.. tringat nama cikgu ni selama2nya (Cikgu Rahilah).. dia mendidik aku dgn tekun sehingga aku berjaya mendapat BM credit 4 (walaupun xdibanggakan oleh org yg terror dan pandai mcm org len..tapi syukur la kira ok utk aku, kerana aku selalu xcredit BM.. hahahaa:D xtau nape bg ku BM susah sgt.. agaknya aku xminat BM yg ada prosa2 klasik la.. moden laa...).. huhuuu.. i2 yg buat blog ni, BM aku huru hara.. :)

agaknya masa 4KA2 dpt cikgu tu lelaki mengarut ngajarnya (xingat la nama dia.. sian dia aku xingat nama dia :P ).. syukur gak aku dpt nek class.. Nak kata bangga ok gak la.. hahaa:D.. masa final exam form 4 aku dpt no. 5 dalam class... i2 yg dpt lonjak nek class 1.. maybe masa jd junior takut dgn senior sehingga study rajin2.. perasan plak! hahaa:D.. bila dah masuk kelas budak2 pandai (aku ni kategori Top 10 gak la.. tapi Top ten dari belakang.. hahahaaa:D..).. tapi syukur gak la, aku dpt menempatkan diri di politeknik sehingga aku dpt Diploma Kej Awam.. 
now tgh sambung jarak jauh (part time / Space UTM) Ijazah sarjana Muda Kej Awam di UTM Jalan Semarak, KL.. usaha aku kuat juga la dgn sokongan padu terutama suami tersayang... ikut kan dah habis dah.. tapi biasak la.. cuti bersalin la.. cuti stress anak dlm kandungan meninggal la.. cuti macam2 la.. drop paper la.. so maybe dlm 2 thn ni kena settlekan bagi abis.. insyaallah... doa kan saya yek hingga berjaya ke menara gading.. insyaallah kalo ada rezki dpt nek stage menerima ijazah, dan dapat menjadi engineer yg aku idam2 kan selama ini.. :) insyaallah...

kalo hati aku xkuat, tentu aku dah berhenti.. tapi dgn nasihat suami & family, aku teruskan juga.. study itu ASET utk kita maju ke depan.. insyaallah aku akan berjaya nanti.. chaiyuk2... :)




 zaman asrama (SMTTAA, Bentong, Pahang)


 masa ni aku amik PBSM jer.. aku ada sijil pertolongan cemas tau.. jgn men2.. insyaallah aku akan memberi pertolongan kpd yg sudi :)


 5 KA 1 






masa jamuan kelas terakhir dapat tukar2 hadiah.. 




zaman UTM
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1264000793042.40509.1020407511


 jamuan akhir kami sem akhir (budak lelaki byk dah nak convo.. huhuu .. 
tinggalkan wanita2 yg byk paper lagi :P )


 makan2 kat yayasan selangor makan kfc.. nyum2..


 SEMKA (Seminar Kejuruteraan Awam di SPA Resort Kuantan)




celebrate hari jadi Yana

1 comment:

  1. 16 Mei tercatit kini sudah dlm sejarah... hari perayaan tahap guru.. Selamat Hari Guru Sayang... Kami semua ucapkan....

    ReplyDelete

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D