Nuffnang Ads

Wednesday, December 12, 2012

Aktiviti cuti sekolah : Bercuti di Ancasa All Suite Spa & Resort, Port Dickson :)

Seronoknya.. vacation wit family... Kebetulan family kakakku dtg ke KL.. so, abg ipar terus drop kakak & anak2 buah terus ke hotel kami menginap di Ancasa All Suite Spa & Resort di Batu 8 1/2 Teluk Kemang Port Dickson, N9..

https://www.malaysiahotels.cc/accomadation.aspx?HotelRegID=HR00127

  1 Bedroom Suites

 2 Bedrooms Suite



 3 Bedrooms Suite


Terasa berbunga riang macam Dalam Hati Ada Taman.. aiikkk macam cter Michael Ang plak.. hehehehe.. Lagi2 bertambah seronok tengok budak2 swim kat pool & pantai.. Nampak diaorg gelak ketawa sesama mereka... Bertuah Qari ramai sepupu.. Bertuah gak ibuku mempunyai anak2 & menantu2 & cucu2 yang saling sayang menyayangi di antara satu sama lain.. Syukur Al-Hamdulillah...

Yang paling penting, Tak la Qari boring.. kalo adik Qari masih hidup, tentu Qari ada kawan.. opsss???.. lempang kang zura nie... Jangan salahkan takdir.. Kita kena Redho setiap ketentuan Allah SWT..

Sambung cter lagi.. hehehehee... Yg kelakar, semua budak2 siap beli pelampung plak tu..  Masing2 terlupa nak bawa.. Nasib bek murah jer jual kat hotel RM15 yg bulat biasa tu.. kalo yg ada kepala Angry Bird tu RM25.. hehehee:P

Macam biasa pilihan Qari terchenta... suka kaler Oren.. Aku dah perasan lama dah pilihan anak bujang aku sorang ni.. kalo beli barang apa2 mesti dia tunjuk kaler oren.. agaknya kaler tu terang & sgt menarik perhatian budak2 kot...

Topi... Baju Panas... Pelampung... Baju2... Seluar2.. Kasut2.. banyak yg kaler Oren.... dan Qari memang penggemar buah Oren.. Agaknya masa mengandung Qari dulu, aku suka makan buah Oren.. tempias la tu.. hehehee.. sebenarnya kebetulan jer kot.. mama plak yg lebih2.. hehehee:P

Okla.. kita tengok jer la gambar2 Happy Family.. sharing &caring.. muaahhhsss:*.... smile :)

Ada budak tengah minum susu kat Sofa tu.. 

Qarp tengah bosan la tu.. coz cousin2 belum sampai lg.. Sian tgk tv sorang2.. 
Ibu aku asik pesan jer, jangan tinggal kan Qari kat ruang tamu sorang2, coz sliding door kat Ancasa ni, walaupun berkunci, takut la qari ni pandai2 buka plak.. 
Dahla bilik bilik kami tingkat 4.. wallahualam jauhila kan la benda2 yg tak elok..

1 bedroom suites

Ada dapur, ruang tamu, ruang makan & 1 bilik
memang bawa family muat la.. coz besar ruang dia..

Along & anak2 buah baru sampai hotel.. 
kita dinner di Songkhla Tom Yam berhampiran hotel Ancasa :)

anak2 dah tdo.. kami amik 2 extra mattress/tilam..

1 ss mattress : RM 30/day
1 ss mattress + katil besi : RM 45/day

jom break1st dulu.. :)

hepinya Qari dengan cousin2 :)

jom g pantai dulu b4 mandi pool :D

kakak & Arrizq :)

Qari wit ibu cayang :*

Qari swim alone dgn pelampung pilihan hati :)


bestnya ada papan gelongsor utk budak2 :)


"cetek jer nenek", Qari cakap kat ibu cayang.. :)

sukanya anak mama swim dalam pool :)


sexy nya nana :P



seronoknya bercuti :)

seronoknya anak2 men keretapi dlm pool :P


kami bercuti 3 hari 2 malam di sini.. memang seronok dapat bercuti dengan keluarga tersayang.. Insyaallah ada rezeki, kita pergi bercuti lagi :)

lunch hour :)

after checkout, jom lunch kat seremban.. Pejabat Daerah Seremban.. Dah lama tak pekena Nasi Goreng DiRaja a.k.a Nasi Goreng Cili Api.. memang sedap.. sampai 1 pinggan 1/2 aku makan.. Al-maklum dah lama tak makan.. Dulu masa aku keja kat seremban, kat sini la port breakfast aku.. Rindu dengan kawan2 ex-opismate dulu.. huhuuu






No comments:

Post a Comment

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D