Nuffnang Ads

Thursday, June 20, 2013

menjamu di Sweetree Halal Korean Food...


Akhirnya dapat jumpa gak Koren Food yg halal.. susah bebenar nak jumpa.. Sebenarnya ada tulis Halal korean food yg lain tp meraguiii aku... Tapi, bila terbaca Restoran ni halal dan diusahakan oleh Korea Mualaf.. Apa lagi??? aku nak try laaa.... Owner kedai ni, suami memang org Korea & wife dia Melayu Malaysia.. So, memang Islam 100% dan Halal ok.. kekadang nak makan Kimchi macam takut dia letak wine @ ba alif ba ya.. itu yg takut tu nk mkn sebarang..... kalo g korea pun macam meragui nak makan.. bawa maggi jer la nampaknya... hehehee

dulu pernah gak makan makanan korea, tapi, biasala tekak aku ni tekak orang melayu, kena ada 3 rasa yg serasi (masam masin manis).. Tapi, bila mkn korean food mesti korang akan rasa.. kurang masin, kurang manis.. Biasala tu.... korean food memang makanan sihat.. Orang Malaysia memang cukup 3 rasa tu... hehehe:P

Okla, membebel banyak plak aku ni.. kita tinjau2 jer Restoran Sweetree Ampang.. Restoran ni dekat jer dengan Galaxy Ampang.. kiranya area2 Taman Dagang Ampang... Restoran ni xsalah aku pernah masuk jjcm..

Merchant Details

Sweetree Restaurant
Phone: 03-42517242

This deal can be redeemed at these places:
13 L-1.2, Jalan Ampang Putra, Tmn Putra Sulaiman, Ampang 6800 Selangor
019-2469469
Opening Hours: Monday to Saturday (9am-1am) Sunday closed



Pintu Masuk SWEETREE.. cute kan

ber chatting dgn kakak nak plan g makan Korean Food.. Tq along belanja :)

menu2 nya :)





Ground Floor..

1st Floor.. sesuai utk couple Romantika :)

cantikkan wall sebelah seat kami makan :)

Jasmine Tea... comeii kan pot dia...

b4 kita makan, adat orang Restoren korea & jepun selalu akan bagi kain lembap air suam utk kita cuci muka.. bagi kesegaran wajah.. dan poridge tawar...

1)   Ayam Goreng Kunyit.. (yg ni sedappp ~ xpedas & sesuai utk budak2)
2)   Side Dishes kalo kita order Bul Go Gi & Rice (RM16.00)
3)   Yuk Gye Jang ~ Spicy Noodle/Rice & beef with vege (aku amik rice.. lapooo :p)
4)   Spring Onion Pancake (yg ni pun sangat sedapppp - kenyanggg makan ni jer... cincah dgn sauce chilli dia yg best)

posing melaram jap.. heheheee:P

smile :)

Aku order Yuk Gye Jang ~ Spicy Noodle/Rice & Beef With Vege (RM16.00) 
& Mocha Cappucino Ice Blended (RM 6.50)

Family kawan kakak aku... officemate.. oppsss.. sama2 cikgu...



smileee... muka kekenyangan :)

buat sugar brown... sedap gak la rangup, tapi manis sket...

kat 1st floor ada jual sock from Korea... macam2 actor/actress korea.. 
Aku beli utk Qari & anak2 buah :) Murah jer (RM4/pair)

posing kat sofa 1st floor & ada bear besaqqq :P

sweet my sis :)

Buddies :)

Kami order lain2 makanan.. boleh tukar2 Rasa... Menu yg kitaorg Order :

1)   Yuk Gye Jang - Spicey Noodle/Rice with vege (RM16.00)
2)   Spring Onion Pancake (RM16.00)
3)   Bul Go Gi & Rice + Side Dishes (RM16.00); (Add Egg = RM1.00)
4)   Kimchi (RM7.00)
5)   Ayam Goreng Kunyit with vege (RM10.90)

***   Jumlah dalam mangkuk/Pinggan memang banyak macam Restaurang Nasi Arab gak .. better korang share jer.. kenyang gler nak abis kan... :P





3 comments:

  1. Replies
    1. Spring Onion Pancake dia sedap.. yg lain2 biasa jer... makanan Korea makanan kurang masin kurang manis.. kita ni tekak melayu.. nak secukup rasa... hehehee :p

      Delete
  2. Muslim Friendly Restaurants in Korea.pdf

    http://www.anafile.com/28e6ai3yk7w0.html

    ReplyDelete

Tq sharing & caring with Web Blog fizura512.blogspot.com. Pihak penulis tidak bertanggungjawab atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang disediakan melalui laman web ini. Sila beri komen anda.. Mama Abqariz sedia menerima nya & membalasnya.. Sayang uols.. uiiittttt.. :D